Çay Ağacı Yağı Faydaları

Çay Ağacı Yağı Faydaları

Yeni Zellandalı gemicilerin bulduğu çay ağacı yağı faydaları ile popülerliğini halen korumaktadır. Avustralya’nın kuzeydoğu kıyısına özgü olan çay ağacı yağı, mersingiller ailesine ait açık sarı renkte esansiyel bir yağdır.  Çay ağacı yağı tabiatta bulunan en saf ve doğal ilaçtır.  Alternatif tıbbın gözdesi olan çay ağacı yağının aynı zamanda kozmetik, antiviral, antifulgal ve antiseptik özellikleri de bulunur.

Çay ağacı yağı, buhar distilasyon yöntemiyle Avustralya’ya özgü olan melaleuca alternifolia isimli bir bitkiden elde edilir. Çay ağacı yağı adını, bu bitkinin yaprak kısmının çay yapımı işleminde kullanımı ile almıştır. Melaleuca alternifolia isimli bir bitkinin yapraklarının ve küçük dallarının buhar biçiminde damıtılması ile elde edilen çay ağacı yağında mikrop öldüren farklı kimyasallar bulunur.

Çay Ağacı Yağı Saça Faydaları

Günümüzde saç bakımı için kullanılan antioksidan içeren serumlar ve aktif maddeler bulunduran yağlar, kremler ve asitlerin yanı sıra doğal bir yağ olan çay ağacı yağı faydaları dikkat çekmeye başladı. Avustralya’da bir ağacın yapraklarından elde edilen çay ağacı yağı, saç ve saç derisi için önemli bir takım bileşenleri içeriyor.

Uçucu olan çay ağacı yağı, Melaleuca alternifolia ağacının dökülmeyen yapraklarından elde edilir ve uzun zamandır orada saç bakımı için kullanılır. Çay ağacı yağının saç bakımında sağladığı faydalar şöyledir:

Saçta Oluşan Kepeği Azaltır

Çay ağacı yağı, kepek şampuanında yer alan bir katkı maddesidir. Çay ağacı yağı içeren şampuanlar kepeği iyileştirmede kullanılır. Çay ağacı yağı antibakteriyel ve antifungal olarak işlev yapar. Özellikle Candida’yı yok etmede yardımcıdır. Ayrıca çay ağacı yağı nane yardımı ile de kaşıntılı saç derisine iyi gelir.

Saçta Yağ Birikimi Oluşumunu Önler

Kir ve yağ zamanla saçta birikir ve saçı sağlıksız gösterir.  Bu durum saç derisinde iltihaba zemin hazırlar, foliküllerin tıkanmasına neden olur. Ve bazen saçta oluşan yağ birikimi normal bir şampuanla çözümlenemeyecek bir noktaya gelir. Çay ağacı yağı ise saçta oluşan bu yağı çıkarmada ve önlemede oldukça etkilidir. Çay ağacı yağı faydaları içinde bulunan anti-enflamatuar özelliği ile yağ birikiminin neden olduğu tahrişi engeller.

Saçın Sağlıklı ve Hızlı Uzamasını Sağlar

Saç derisinde meydana gelen kir ve yağ birikimi, iltihaplanma oluşumuna neden olur saç köklerine zarar verir. Bu durum uzun sürerse saçlarda dökülmeye sebep olabilir. Çay ağacı yağı, saç derisini temiz tutar ve böylece iltihaplanmanın neden olduğu dökülme engellenir. Kafa derisinde bulunan birikintiler arındırılır ve temizlenir. Sağlıklı bir saç derisine ve saç köklerine sahip olunur. Böylece saçların sağlıklı ve hızlı bir şekilde uzaması sağlanır.

Saçın parlak bir görünüme sahip olmasını sağlar

Saç yağ ve kirle kaplı olduğunda mat ve yağlı gözükür. Saçın parlaklığı kaybolur. Ayrıca saç tellerinin emdiği besin miktarı da sınırlanabilir. Çay ağacı yağı faydaları ve düzenli kullanımı ile saçın temiz ve sağlıklı olmasını sağlayarak parlak bir görünüme kavuşmasına neden olur.

Saç Derisinde Oluşan Sivilceleri Engeller

Cildimizde bulunan gözeneklerin olduğu her alanda sivilce olabilir. Bu nedenle kafa derisinde de bazen sivilceler olur. Çay ağacı yağının sivilcelere iyi gelen iyileştirici bir özelliği bulunur. Bu ise çay ağacı yağının içinde bulunan antiinflamatuar ve antibakteriyel özellikleri sayesindedir.

Çay Ağacı Yağı Cilde Faydaları

Çay ağacı yağı antiseptik özellikler taşıması nedeniyle cilt bakımında tercih edilir. Çay ağacı yağı cilt dostudur. Cildi yumuşatır ve parlak görünmesini sağlar. Cildi nemlendirir. Ciltte yağ dengesini oluşturur. Cilt lekelerinin açılmasını ve istikrarlı kullanım ile lekelerin kaybolmasını sağlar. Çay ağacı yağının kullanımında istenen sonucun alınması için düzenli ve sürekli kullanım gereklidir. Çay ağacı yağı faydaları şöyle sıralanabilir:

Sivilce ve Sivilce İzlerini yok Eder

Çay ağacı yağı ve bu yağın bulunan ürünler sivilceleri ortadan kaldırır. Günümüzde bu özelliğinden dolayı pek çok sabun, krem ve losyon çay ağacı yağı içermektedir. Çay ağacı yağının içinde antiseptik maddeler mevcuttur ve bu doğal antiseptikler sivilcelerle akneleri ortadan kaldırarak cildin pürüzsüz olmasını sağlar.

Cildi Fazla Yağdan Arındırır

Çay ağacı yağı, antiseptik özellikleri ile cildin fazla yağdan arındırılmasında ve yağ birikiminin engellenmesinde oldukça faydalıdır. Bu nedenle çay ağacı yağı faydaları içeren güneş kremleri ciltte yağlanma yapmadan cildi güneşten korumaktadır.

Ciltteki Yaraları İyileştirir

Çay ağacı yağı cilt üzerinde bulunan iltihap, şişlik, kızarıklık ve tahrişe karşı iyileştirici bir etkiye sahiptir. Çay ağacı yağı antibakteriyel özellikleri nedeniyle yara, enfeksiyon ve kesiklerin tedavisinde kullanılır. Yaraların pansumanı sırasında 1 ila 2 damla seyreltilmiş çay ağacı yağı kullanılabilir. Ölü derilerin temizlenmesinde de kullanılır.

 

Çay Ağacı Yağı Sabunu Faydaları

Çay ağacı sabunu kullanımı günümüzde oldukça yaygındır. Antibakteriyel özelliğe sahip olan bu sabun cildi kullanıldığı anda ferahlatır. Aynı zamanda ağrılı olan sivilcelerin ağrısını giderir, sivilce lekelerini engeller. Böcek ısırması, mantar, akne gibi durumlarda iyileştirici ve rahatlatıcı etkisi bulunur.  Çay ağacı sabununun düzenli kullanımı ile ciltte oluşan kızarıklık, akne, çıban ve yaralar tedavi olur, sivilce izleri ve lekeler zamanla açılarak kaybolur.

Çay ağacı yağı faydaları içeren çay ağacı sabunu özellikle saç bakımı ve temizliğinde kullanılır.  Genellikle saç dökülmelerinde tercih edilir. Saç dökülmelerinde çok etkilidir. Saçtaki kepeklenme probleminde de faydalıdır.  Çay ağacı sabunu saç sağlığında oldukça fazla kullanılır. Günümüzde sağlıklı saçlara sahip olmak isteyenlerin yeni gözdesidir. Çay ağacı sabununun gün geçtikçe popülerliği de artmaktadır.

Cilt bakımında öncelikle tercih edilen çay ağacı sabunu tırnak batması gibi durumların tedavisinde de kullanılır. Çay ağacı yağı faydaları taşıyan çay ağacı sabunu büyük sorunlara yol açan ayak mantarlarının iyileştirilmesinde de faydalıdır.  Aynı zamanda çay ağacı sabunu antibakteriyel özelliği nedeniyle sinek ve böcek ısırıklarının tedavisinde kullanılır. Her türlü cilt probleminin engellenmesinde çay ağacı sabununa başvurulur.

Previous Post
Next Post

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.